Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، هجدهمین دوره اهدای جوایز مطبوعاتی انجمن منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر  عصر روز پنجشنبه ۲۴ مرداد در سالن عباس کیارستمی بنیاد سینمایی فارابی برگزار شد و در حضور چهره‌های شناخته هنری برگزیدگان این رویداد معرفی شدند.

اجرای مراسم برعهده فرزاد حسنی بود. گروه «وینه» اجرای زنده موسیقی در بخش‌های مختلف را بر عهده داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه نشان مسئولیت اجتماعی کشور به نمایش‌های «الیور توئیست» اسماعیل فیروزی و «رستم و سهراب» میرکمال میرنصیری اهدا شد.

سپس کلیپ بزرگداشت سعید پورصمیمی پخش شد که هنرمندانی همچون مرضیه برومند، منوچهر شاهسواری، محمد رحمانیان، حمید لبخنده، پرویز پورحسینی، علی دهکردی، پریزاد سیف و رضا حامدی‌خواه در آن درباره شخصیت هنری پورصمیمی صحبت کردند.

با حضور ایرج راد و گوهر خیراندیش قدردانی از پورصمیمی انجام شد. خیراندیش در این بخش گفت: پورصمیمی نمونه و الگوی بازیگری برای همه ما است.

راد نیز در ادامه بیان کرد: هیچوقت از سعید پورصمیمی بازی تکراری ندیدم و بازی‌های او همیشه در خاطر و یاد می‌ماند. سعید پورصمیمی پیش همه محترم است. در تاریخ هنر این مملکت از او به عنوان یک هنرمند بزرگ یاد می‌شود.

سپس پورصمیمی در میان تشویق حاضران در مراسم گفت: همبستگی و احترام به هم و کار به نسل ما برمی‌گردد. ما زمانی تئاتر را شروع کردیم که سال‌های بی‌رونقی تئاتر بود.

وی تصریح کرد: رونق امروز تئاتر آسیب‌هایی را هم به همراه دارد که نسل جوان باید متوجه آن باشند. بابد از این فرهنگ حمایت کرد.

در ادامه این مراسم جایزه بخش پژوهش، پژوهشگر و ناشر برگزیده سال معرفی شد. با حضور فاطمه معتمدآریا و امین عظیمی جایزه بهترین پژوهشگر و پژوهش به حسین پاینده نویسنده «نظریه و نقد ادبی» اهدا شد. همچنین جایزه ناشر برگزیده به منصور براهیمی دبیر بخش هنر انتشارات «سمت» اهدا شد.

سپس بخش تقدیر ویژه سال جشن هجدهم انجمن منتقدان تئاتر برگزار و از اشکان خطیبی برای آموزش به نوجوانان در بخش خصوصی که منجر به اجرای نمایش «پزشک نازنین» شد، قدردانی به عمل آمد.

یونس مظلومی مدیرعامل بیمه تعاون نیز که برای اهدای جایزه به اشکان خطیبی روی صحنه حضور داشت و حامی برگزاری جشن منتقدان نیز بود، درباره مسئولیت اجتماعی در کشور سخنان کوتاهی را ایراد کرد.

در ادامه بخش اعلام نتایج برگزیدگان مسابقه مطبوعاتی انجمن با حضور هیأت داوران این بخش انجام شد. 

در بخش گزارش هدیه سادات میرمرتضوی، در بخش یادداشت امید بی‌نیاز، در بخش ترجمه سارا منصوری، در بخش گفتگو نظر احمدی تنگانی، در بخش نقد محسن خیمه‌دوز و در بخش عکس پریناز آل‌آقا برگزیده شدند.

سپس با حضور امیر اثباتی دفترهای انتشارات نیلا به عنوان نشریات برگزیده سال انجمن معرفی شدند.

در این جشن آروین مؤذن‌زاده خبرنگار خبرگزاری مهر با حضور یونس شکرخواه به عنوان خبرنگار فعال سال مورد قدردانی قرار گرفت.

در ادامه کلیپ بزرگداشت سیدوحید عقیلی پخش شد و با حضور لوریس چکناواریان و مسعود رایگان از این مدرس دانشگاه و استاد حوزه مطبوعات قدردانی شد.

عقیلی در این بخش تأکید کرد: برتری اخلاق بر علم بسیار مهم است و اخلاق‌مداری کار سختی است. ما برای تربیت نسل آینده در زمینه اخلاق‌مداری بسیار مسئولیم.

سپس بخش معرفی برترین‌های تئاتر در سال ۹۷ از نگاه اعضای انجمن منتقدان خانه تئاتر معرفی شدند.

با حضور شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر نمایش‌های «خنکای ختم خاطره» حمیدرضا آذرنگ و «بی‌تابستان» امیررضا کوهستانی به عنوان رتبه سوم، اپرای عروسکی «عشق» بهروز غریب‌پور به عنوان رتبه دوم و نمایش «برناردا آلبا» علی رفیعی به عنوان رتبه اول معرفی شدند.

علی رفیعی در این بخش تأکید کرد: برای من این اجرا به معنای شکل‌گیری یک گروه حرفه‌ای به معنای تمام بود. تئاتر هیچوقت کار یک نفر نیست و کار گروه است و بهترین خاطره و فراموش‌نشدنی برای من رقم خورد. اگر کار جدیدی داشته باشم آرزویم این است که با این گروه کار کنم.

در بخش دیگر این مراسم نشان کمیسیون فرهنگی یونسکو به بهرام بیضایی اهدا شد و حمید امجد به نمایندگی از او این نشان را دریافت کرد. همچنین پیام تصویری بیضایی برای حاضران پخش کرد که پایان بخش آن این جمله بود که «این جهان را چاره‌ای جز فرهنگ نیست.»

در بخش پایانی این مراسم با حضور مسعود فروتن، برنامه «اتاق تئاتر» به تهیه‌کنندگی مهدی میرمحمدی از خبرگزاری ایرنا به عنوان برنامه‌ تلویزیونی مرتبط با تئاتر و برنامه «نقطه سر شب» از رادیو تهران به تهیه‌کنندگی میثم عبدی به عنوان برنامه‌ رادیویی مرتبط با تئاتر قدردانی شد.

همچنین گروه تئاتر «مستقل» به سرپرستی مریم کاظمی به عنوان گروه برتر سال شناخته شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۷۹۱۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با حضور کوروش زارعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی و سید مصطفی موتورچی دبیر پانزدهمین دوره جشنواره در حوزه هنری برگزار می شود.

پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد با شرکت 14 گروه از هنرمندان عرصه تئاتر در مساجد سراسر کشور قرار است از 18 تا 21 اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار شود. 

کوروش زارعی در ابتدای نشست عنوان کرد: شعار این دوره جشنواره پانزدهم «خانه هنرم مسجدم» است. سه سال جشنواره برای ایجاد زیرساخت ها و چشم اندازهای درست تعطیل شد اما بعدش دومرتبه به اجرا رسید. پس از در تولید بچه های مسجد در استان ها تحت عنوان تئاتر محرابیان، حال احساس میکنیم به رشد مناسب رسیدند.

وی در ادامه افزود: تئاتری ها حال به زایایی رسیده و می توانند وارد عرصه های جدی شوند. پس از کارگاه سال قبل مشهد، قرار است خروجی ها امسال به اجرا رسیده و در رویدادهای تئاتر کشور حضور یابند. تئاتری های اجرایی امسال خروجی هشتصد گروه نمایشی ما هستند و ما تلاش داریم کارها را به روستاها هم برسانیم. تئاتر بچه های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد تا ما بتوانیم استعدادها حتی در مرزهای ایران را کشف و هدایت کنیم.

مصطفی موتورچی دبیر جشنواره نیز در صحبت هایی با اشاره به عدم انتشار فراخوان برای این دوره گفت:  از بین کارهای رسیده چهارده اثر نهایی شده و به اجرا در خواهد آمد. در کنار کار تولید اثر ،سلسله کارگاه هم داشتیم که نزدیک به هشتصد مربی و گروه بودند و اینها نمایشنامه هایی آماده و در مساجد اجرا کردند و بااین هدف سه دوره جشنواره نمایشنامه نویسی گلدسته ها را داشتیم که برگزیده های آنها به این جشنواره رسید.

وی در ادامه گفت: داوران اعظم بروجردی، الهام چرخنده و وفا طرفه هستند.

زارعی همچنین درباره اهمیت گروه محوری در جشنواره افزود: جوایز هم گروه محوری از اول تا سوم اعطا می شود.  یکی از جوایز ویژه ما جایزه ویژه فرج الله سلحشور به نام این عزیز تئاتری مسجدی خواهد بود است.

زارعی در بخش پرسش و پاسخ در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره جایزه سلحشور گفت: این جایزه به گروه برتر تقدیم خواهد شد یک گروه کاملا مسجدی که در آموزش ها حضور داشتند و مسائل اخلاقی را هم رعایت کرده و به معنای واقعی یک گروه هستند.

وی در ادامه افزود: امسال چهارمین دوره مسابقه نمایشنامه نویسی گلدسته ها را خواهیم داشت.

زارعی درباره تک جنسیتی بودن اجراها گفت: بخاطر این مسائل کارهایی تولید شد و داوران خانم هستند که راحت کارها اجرا شود و اینبار ما ساختار شکنی کرده و از سه خانم با تحصیلات و تجربه برای داوری استفاده کردیم. 

زارعی در پاسخ به سوال خبرنگار آنا اظهار داشت: افتتاحیه در کنار مزار شهدای گمنام شهر بافق خواهیم داشت و اجراها هم در امامزاده عبدالله خواهد بود، هرگروه بعد اجرای داوری سه اجرا در مساجد بافق و یزد خواهند داشت ، مساجد یزد و امامزاده ها شاهد اجراها خواهند بود. 

مورتورچی افزود: در طول جشنواره برای بچه های انجمن نمایش بافق دو کارگاه طراحی کردیم و انجا کارگاه نمایشنامه نویسی و دوره کارگردانی برگزار می کنیم.

موتورچی درباره جوایز نیز در پاسخ به آنا گفت: ما پنج جایزه گروه خواهیم داشت.بازیگری خانم و آقا هفت نفر تقدیر بدون رتبه خواهند بود. دو بزرگداشت و جایزه سلحشور نیز خواهیم داشت.سیصد میلیون جایزه خواهیم داشت و بیشترین جایزه هم فرج الله سلحشور بیست میلیون و پنج گروه برگزیده هر کدام ده میلیون خواهد بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت برگزار می‌شود
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • «فرج الله سلحشور» تئاتر را از مسجد آغاز کرد و بعد آثارش در جهان دیده شد
  • کج‌سلیقگی‌ مدیران فرهنگی نوجوانان را از مسجد فراری کرد
  • اهدای جایزه «فرج الله سلحشور» در جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • رقابت ۱۴ گروه در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد/ جایزه ویژه فرج‌الله سلحشور اعطا می‌شود
  • یک جایزه دیگر برای مل بروکس/ پیبادی تجلیل می‌کند
  • اهدای جایزه احمد اقتداری به پژوهش‌های برگزیده خلیج فارس